25 juni 2012

Äppelpaj med smak av kanel och digestive

Det här behöver du :

Smör/margarin
4 – 5 mellanstora äpplen
1/3 dl strösocker
Kanel ( efter egen smak )
Digestive

Smulpaj
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker

(jag använder mindre socker, ta efter behov, blir inte gott om det blir för sött...)

Gör så här :
Ställ ugnen på 200- 225 grader. gas mark 6-7
Smöra pajformen med krossad digestive
Skala och klyfta äpplena, och fyll formen med bitarna.
Sockra äpplena och pudra över kanelen och krossad digestive.
I en skål mäter du upp socker, mjöl och tärnat smör – arbeta ihop till en deg.
Smula degen över äpplena och ställ in i mitten på ugnen, i ca 20 minuter eller tills den fått en vacker färg. 


Serveras med grädde, glass eller vaniljsås .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar